-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
50,92% -0,18
-
GRAM ALTIN
7212,97% -1,68
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Son Dakika
Özgür Özel'den Sert Tepki: "Her Seferinde Yeni Bir Dalga, Yeni Masum İnsanlar"
CHP lideri Özgür Özel, 19 Mart operasyonlarının ardından yapılan gözaltılara tepki göstererek, "Bugünün mağdurları yarının iktidarı olacak" dedi. Özel, yaşanan süreci "itibarsızlaştırma kampanyası" olarak nitelendirdi.
CHP Lideri Özgür Özel, 19 Mart operasyonlarının ardından yaşanan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin belediye başkanları ve üyelerine yönelik son operasyonları sert sözlerle eleştirdi. “Her seferinde yeni bir dalga, yeni masum insanlar hedef alınıyor” diyen Özel, yaşananların adaletle bağdaşmadığını söyledi.
"İftirayla İtibarsızlaştırma Kampanyası Yürütülüyor"
Özel, 76 gün önceki "19 Mart operasyonları"na atıfta bulunarak, “Ekrem Başkan’a atılan iftiraların hiçbirini ispatlayamadılar. Şimdi yeni bir dalga başlattılar. Genç belediye başkanlarımızın evlerine sabahın köründe baskın yapılıyor” dedi.
Özgür Özel, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Adana Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Haydar ve PM Üyesi Baki Aydöner gibi isimlerin hedef alındığını ifade ederek, “Sırf muhalif oldukları için sabaha karşı gözaltına alınıyor, medya önünde itibarları zedeleniyor” ifadelerini kullandı.
"Bugünün Mağdurları, Yarının İktidarı Olacak"
Tarihe atıf yapan Özel, “Tıpkı 27 Mayıs’tan sonra yapılan Yassıada filmi gibi, bugün de benzer bir senaryo yazılıyor. Ancak unutmasınlar ki o gün rencide edilenler birkaç yıl sonra iktidara geldi. Bugünkü mağdurlar, yarının iktidarı olacaktır” diyerek meydan okudu.
“İtirafçıya Zorla İfade” İddiası
Özgür Özel’in gündeme getirdiği önemli detaylardan biri de ifade veren bir kişinin açıklamaları oldu. İsmini Aziz İhsan Aktaş olarak verdiği kişinin, CHP’li belediyelere destek verdiğini söylediği ifadesinin “sakıncalı” denilerek resmileştirilmediğini öne sürdü. Özel, “AK Parti’ye 5 yaptıysam, CHP’ye de 1-2 yaptım diyen kişinin ifadesi alınmamış, çünkü işlerine gelmemiş” dedi.
"Belediyeleri Ele Geçirme Planı" İddiası
Özel, CHP’li belediye başkanlarının hedef alınmasının ardında siyasi bir plan olduğunu iddia etti:
“Gaziosmanpaşa’da başkanı tutuklarsak, çoğunluk bizde olur, belediyeyi ele geçiririz diye hesap yapıyorlar.”
AB Vizesiz Seyahat Örneğiyle Eleştiri
CHP lideri, Türkiye'nin 2015 yılında Avrupa Birliği ile vizesiz seyahate çok yaklaştığını hatırlatarak, “O dönem Erdoğan siyasi etik yasasına karşı çıktı. Şimdi hem içeride hem dışarıda hukuk, demokrasi, şeffaflık rafa kalktı” dedi.


