Fulya OMAÇ - Sakız Adası - YUNANİSTAN Sakız Adası’nda Türk turistlerin gözdesi olan tarihi butik otel Bella Cisterna, “En İyi Otantik Konaklama Deneyimi” dalında Yunan Turizm Ödülleri'nde Altın Ödül kazandı.
Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki popüler turizm destinasyonlarından Sakız (Chios) Adası, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlarken, adanın tarihi Kambos bölgesinde yer alan Bella Cisterna isimli butik otel, “En İyi Otantik Konaklama Deneyimi” kategorisinde Yunan Turizm Ödülleri'nde Altın Ödül kazandı. Geçtiğimiz yıl gümüş ödüle layık görülen Bella Cisterna, böylece başarısını bir üst seviyeye taşıdı.
Ceneviz döneminden kalma tarihi bir malikanede hizmet veren Bella Cisterna, mimarisi ve doğal çevresiyle uyumlu sürdürülebilir turizm anlayışıyla öne çıkıyor. Türk turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği otelin işletmeciliğini Homeros Otelciler Birliği ve Sakız Adası Turistik Konaklamalar Derneği Başkanı Giorgos Mylonadis ile kız kardeşi Maria-Christina Mylonadi yürütüyor.
Ödülle ilgili konuşan Giorgos Mylonadis, “Bu başarı sadece otelimize değil, Sakız Adası’nın turizm potansiyeline de verilmiş bir onur. Özellikle Türk misafirlerimizin gösterdiği yoğun ilgi bizleri son derece mutlu ediyor. Kültürel yakınlığımızla birlikte sıcak bir bağ kurduk,” dedi.
1896 yılından bu yana Mylonadis ailesine ait olan malikane, restore edilerek butik otele dönüştürüldü. Yüksek taş duvarlarla çevrili, narenciye bahçeleriyle ünlü Kambos bölgesinde yer alan otel, doğayla iç içe huzurlu bir atmosfer sunuyor. Otelin kahvaltı büfesi ise taze sıkılmış portakal suyu ve ev yapımı reçeller gibi yerel lezzetlerle konuklardan tam not alıyor.
Geçtiğimiz hafta sonu Çeşme’den 3 bin Türk turistin adaya geçiş yaptığını vurgulayan Mylonadis, bu yaz Türk ziyaretçi sayısında rekor beklediklerini söyledi. 2024’te 120 binden fazla Türk turistin adayı ziyaret ettiğini hatırlatan Mylonadis, bu sayının 2025’te daha da artacağına inanıyor.
Maria-Christina Mylonadi ise, aldıkları ödülün yalnızca Bella Cisterna’yı değil, Sakız Adası’nı da onurlandırdığını belirtti. “Misafirlerimize doğayla iç içe, samimi ve otantik bir konaklama sunmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Kambos bölgesi, 14. yüzyıldan itibaren Cenevizliler ve Osmanlılar döneminde narenciye ve ipek üretimiyle adanın ekonomik kalbi konumundaydı. Günümüzde ise taş malikaneleri ve narenciye bahçeleriyle adanın kültürel mirasını yaşatmaya devam ediyor.