• BIST 100

    17236,33%0,61
  • DOLAR

    43,70% -0,05
  • EURO

    51,84% -0,16
  • GRAM ALTIN

    7024,48% -0,72
  • Ç. ALTIN

    11659,39% -0,79

"Siyaseti Böyle Yapanlarla Yol Yürüyeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yetkilileri, partiye katılan yeni milletvekilleri ve partiden ayrılan isimlerle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

POLİTİKA 25.02.2025 16:07:00 0

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yetkilileri, partiye katılan yeni milletvekilleri ve partiden ayrılan isimlerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Parti yetkilisi, bir milletvekilinin daha önce AK Parti’ye karşı çıkıp, ardından CHP’ye katılmayı düşündüğünü ve sonrasında AK Parti’ye katıldığını belirterek, “Siyaseti böyle yapanlarla yol yürümeye devam edeceğiz. Öyle yapanlar bizden uzak olsun” dedi.

Ayrıca, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan her milletvekili, partisinden makul bir süre önce ayrılmış ve seçimde seçmeni kandırmadan, pazarlık yapmadan bizimle yola çıkmış vatanseverlerdir” ifadelerini kullandı.

“BOP EŞ BAŞKANLIĞINI BIRAK, ‘YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’ DİYECEK MİSİN?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiriler yönelten CHP yetkilisi, 68 kuşağının “komprador burjuvazi” kavramını eleştirerek, “TÜSİAD’ı hedef alırken, MÜSİAD’a ne demeli? AK Parti’nin FETÖ ile ilişkilerinden bahsetmek de bir başka gündem” dedi. Erdoğan’a çağrıda bulunan yetkili, “BOP Eş Başkanlığını bırak, ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyebilir misin?” şeklinde sert bir açıklamada bulundu.

“KAYYUM UYGULAMALARINA TEPKİ: ‘BİR YERİN SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANINI ATAMAK, KABUL EDİLEMEZ’”

Kayyum uygulamalarına karşı sert tepki gösteren CHP yetkilisi, Kars Kağızman Belediyesi’ne atanan kayyum ile ilgili olarak, “Seçilmiş bir belediye başkanını yargı kararı olmadan görevden almak, kabul edilemez” açıklamasını yaptı. Ayrıca, “FETÖ ile ilişkilendirilen bir siyasi yapıya yönelik suçlamalar, AK Parti içinde de bulunabilir” diyerek, AK Parti’nin FETÖ ile ilişkilerini gündeme getirdi.

“KIBRIS’TAKİ BÜYÜKELÇİ ATAMASI TARTIŞILIYOR”

Kıbrıs’ta büyükelçi olarak atanan Yasin Ekrem Serim’in geçmişte organize suç örgütü lideri Halil Falyalı ile ortaklık yaptığı iddiaları gündeme geldi. CHP yetkilisi, bu atamanın ardından sorularını yöneltti: “Bu kişiyi nasıl Bakan Yardımcısı ve ardından Büyükelçi yaptınız?” dedi. Ayrıca, “Yurt dışındaki gemiler ve bu gemilerle ilgili yapılan işlemlerle ilgili sorularımız var” diyerek, hükümetin dış ilişkilerdeki tutumunu sorguladı.

“BU SEÇİM BİR DEMOKRASİ DEVRİMİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi, 2025 cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor. CHP yetkilisi, 23 Mart 2025’te yapılacak cumhurbaşkanı adayını belirleme ön seçim sürecine tüm vatandaşları davet etti. Parti, “Bu seçim, bir demokrasi devrimi” olarak tanımlanırken, halkı “Gel, Türkiye’nin geleceğini birlikte inşa edelim” diyerek, iktidar yolculuğuna katılmaya çağırdı.

Bu şekilde haber diline uygun olarak düzenlenmiş metni sunmuş oldum. Yardımcı olmamı istediğin başka bir konu var mı?


Avrupa'da boykot büyüyor

COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Bisikletin dünya markası Haziran’da Marmaris’te

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

EGİAD’dan küresel dönüşüme stratejik bakış

Benzine yeni zam yolda

EGİAD’dan ekonomik güvenlik için sahaya inen araştırma hamlesi

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. Yıl Vizyonu

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Serkan Tecirli için adalet çağrısı

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi