Tarih: 10.09.2023 11:41

Süllü, Brüksel'e resmi ziyarette bulundu

Facebook Twitter Linked-in

JALE NUR SÜLLÜ BRÜKSEL’E RESMİ ZİYARETTE BULUNDU
CHP Eskişehir Milletvekili ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkan Yardımcısı Dr. Jale Nur Süllü Avrupa Parlamentosu’nda  KPK heyeti ile birlikte temaslarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen seçildiği Türkiye-Avrupa (AB) Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkan Yardımcısı olarak TBMM’nin resmi görevlendirmesi ile ilk resmi yurt dışı seyahatini Belçika’nın başkenti Brüksel’e yaptı.
11-14 Eylül 2023 tarihlerinde toplanacak Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu öncesinde gerçekleşen resmi ziyaret programı öncesinde Türkiye-AB KPK Eş Başkan Yardımcısı Jale Nur Süllü’nün de aralarında bulunduğu TBMM heyeti üyeleri onuruna T.C. Avrupa Birliği Daimî Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı tarafından çalışma yemeği verildi. Çalışma yemeğinde Büyükelçi Kaymakçı, Türkiye-AB ilişkilerindeki güncel durum, parlamenter demokrasi, Avrupa Parlamentosu 2022 Türkiye Raporu taslağı ve gündemdeki diğer konular hakkında heyeti bilgilendirdi. 
 

TBMM Türkiye-AB KPK Komisyonu Heyeti, Avrupa Parlamentosu’ndaki resmi temaslarına AB-Türkiye KPK Komisyonu Eş Başkanı ve Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Sergey Lagodinsky ile görüşerek başladı. Görüşme çerçevesinde, 2022 Türkiye Raporu taslağı başta olmak üzere durmuş olan Türkiye-AB ilişkilerindeki güncel durum, vize serbestisi, vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar, Gümrük Birliği Anlaşması, mülteciler ve Kıbrıs konu başlıkları kapsamlı olarak değerlendirildi.

Daha sonra Türkiye-AB KPK Komisyonu Başkanlık Divanı üyeleri, Avrupa Parlamentosu ziyareti çerçevesinde aralarında Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu (AFET) Başkan Yardımcısı Zeljana Zovko, AFET Başkan Yardımcısı Witold Waszczykowski, AFET Üyesi Tomas Zdechovsky, Güvenlik ve Savunma Alt Komisyonu Başkan Yardımcısı Lukas Mandl ve AB-Türkiye KPK üyesi Engin Eroğlu’nun da aralarında olduğu on üç görüşme gerçekleştirdi. Yoğun geçen görüşmelerin ardından TBMM heyeti yurda döndü. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —