• BIST 100

    10885,93%0,14
  • DOLAR

    40,89% 0,06
  • EURO

    47,77% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4392,17% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7058,56% 0,02

Türkiye turizmindeki yeni döneme Anadolu üniversitesinden bilimsel katkı

Türkiye’nin cazip bir destinasyon olabilmesi, bilimsel bilgi birikimine dayalı stratejilerin geliştirilmesine bağlı olacak.

TURİZM 15.02.2025 13:11:00 0
Türkiye turizmindeki yeni döneme Anadolu üniversitesinden bilimsel katkı

 

Anadolu Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesinin iş birliğiyle yürütülen "Yeni Bir Turist Türü Olarak Dijital Göçebeler: Türkiye'nin Cazip Bir Destinasyon Olmasına Yönelik Stratejilerin Geliştirilmesi" başlıklı proje, dijital çağın getirdiği yenilikçi turizm anlayışını Türkiye'nin potansiyeliyle uyumlu stratejilere dönüştürmeyi hedefliyor. Proje, dijital göçebelik kavramını Türkiye'nin turizm stratejileriyle nasıl birleştirebileceğine dair önemli katkılar sağlıyor.

Proje çerçevesinde dijital göçebelik teması, prestijli bir dergi olan Worldwide Hospitality and Tourism Themes (WHATT) dergisinin 2024 yılı sayısında yer aldı. Bu sayının konuk editörleri, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Günay ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Öznur Akgiş İlhan oldu. Bu özel sayıda yayımlanan makaleler, Türkiye'nin turizm stratejilerinin uluslararası alanda daha fazla kabul görmesine katkı sağlarken; dijital göçebeliğin turizm sektörü üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde ele aldı. Ayrıca Worldwide Hospitality and Tourism Themes - Literati Award Winners 2024 listesinde Prof. Dr. Semra Günay Outstanding Reviewers arasında yer aldı.

Dijital göçebelik temasına dair çalışmalar yayımlandı

Dergide yer alan makaleler, dijital göçebeliğin turizm sektöründeki etkilerini detaylı bir şekilde inceliyor ve bu sektörde nasıl şekil alabileceğine dair önemli bilgiler sunuyor. Konuk editörler Dr. Semra Günay ve Dr. Öznur Akgiş İlhan’ın katkı sağladığı makaleler şu şekilde sıralanıyor:

"How Can the Emergence of Digital Nomadism Be Operationalized in the Tourism Sector?", "An Assessment of the Role of Safety in Digital Nomads’ Destination Selections",  "Conclusion: Exploring the Intersection of Digital Nomadism and Tourism in a Postmodern World", "Reflections: How Can the Emergence of Digital Nomadism Be Operationalized in Tourism Development?"

Prof. Dr. Günay: "Türkiye’nin turizm stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz"


Proje ekibinden Prof. Dr. Semra Günay, bu özel sayının önemine şu sözlerle değindi: "Dijital göçebeler, sadece bir turist tipi değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunabilecek bir paradigma. Türkiye’nin cazip bir destinasyon olabilmesi, bilimsel bilgi birikimine dayalı stratejilerin geliştirilmesine bağlı olacak. Ülkemizin turizm planlamasına katkı sağladığımız için mutluyuz. Bu sayıda proje ekibimiz Dr. Öznur Akgiş İlhan, Dr. Fatma Yaşlı Şen, Dr. Deniz Ateş Akkaya ve Dr. Önder Demir dışında üniversitemiz Turizm Fakültesinin değerli akademisyenleri Burcu Kaya Sayarı ve İnci Oya Coşkun, 'Deconstructing digital nomads: are they the last frontiers of the post-tourist?’, Merve Özgür Göde ve Sema Ekincek Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğretim üyesi Önder Yayla ile birlikte ‘Global palates: unraveling digital nomads’ culinary journeys and gastro-tourist profiles’, Seda Sökmen ve Aslı Bendenay Çapa ‘What should the travel industry do as the world becomes more of an office?’, Gökçe Yüksek diğer üniversitelerden meslektaşları Demet Genceli, Selda Uca ile birlikte ‘Travel insurance behaviors of digital nomads’, Aysel Kaya Samsun Üniversitesinden Mücahit Yıldırım ile birlikte ‘Experiences, expectations and suggestions of digital nomads towards an intangible cultural heritage’ yayınlarıyla uygulamaya katkı sağladılar. Bu başarı, Anadolu Üniversitesi’nin akademik alandaki üretkenliğini ve uluslararası düzeydeki etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye’nin turizm potansiyelini yeni nesil yaklaşımlarla geliştirmeye yönelik çabaların önemli bir örneği olarak öne çıkıyor.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi Sonrası Net Mesaj: "Orta Doğu'da Barış İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymalı"

Tunus’un Kültürel Hafızası: Bardo Ulusal Müzesi Zamana Direnen Mirasıyla Yeniden Kapılarını Açtı

İran-İsrail Savaşında Güç Kimin Elinde?

İsrail'den İran'a Natanz Darbesi: Üst Düzey Komutanlar Öldü, Tahran Savaş Emri Verdi

Sakız Adası’nın Gözdesi Bella Cisterna’ya Turizmden Altın Taç!

Bahçelievler’de Demet Akalın Rüzgârı!

Sezen Aksu’dan Yeni Video: “Gemiler” Şarkısı İçin Yapay Zekâ Dokunuşu

“Aşkın Yenisi” Yayında! Ziynet Sali ve Rıza Sarıtaş’tan Yazın Hit Şarkısı

Mela Bedel’den Yazın Enerjik Hiti: “Hadi Yallah” – Toksik İlişkilere Net Bir Veda

maNga’dan İstanbul Festivali’nde 15 Bin Kişilik Kasap Havası Coşkusu!

Alaçatı’da Gülben Ergen Rüzgarı: Carmen ve Frida Esintili Muhteşem Gece!

Edis’in İstanbul konserine Aybüke Albere damgası

Simge "Taksi"yle müzik listelerini sallıyor

Can Bonomo’dan Unutulmaz Gece! BtcTurk Vadi Açıkhava’da Hayranlarıyla Buluştu

Simge’den Yaz Bombası: “Taksi”

Turgutreis’te 3 Kilometrelik Spor Hattı Hizmete Açıldı

Bursaspor ve Eskişehirspor Hazırlık Maçında Karşı Karşıya

Anodolu Derbisi Bursa'da

Başakşehir, Viking FK’yı Deplasmanda 3-1 Mağlup Etti | Rövanş İstanbul’da

Fenerbahçe, Feyenoord’u 5-2 Mağlup Ederek Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde Feyenoord Karşısında Tur Peşinde

2 Eylül Spor Kulübü’nden TBMM Komisyon Başkanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan’a Ziyaret

Fenerbahçe–Feyenoord Rövanş Maçı Öncesi Medya Programı Belli Oldu

2 Eylül Spor Kulübü, Alihan Çatalkılıç’ı Kadrosuna Kattı

Eskişehirspor Sezonun İlk Hazırlık Maçında Ankara Demirspor’a 2-1 Yenildi

Cari Açıkta İyileşme Sürüyor: Haziran’da Yıllıklandırılmış Açık 18,9 Milyar Dolara Geriledi

Eskişehir OSB’de “Yeni Yatırım Teşvik Sistemi” ve “Yerel Kalkınma Hamlesi” Tanıtıldı

Türkiye-Senegal İş Forumu İstanbul’da Gerçekleşti: İkili Ticaret Hedefi 1 Milyar Dolar

EOSB Başkanı Küpeli: “KOBİ Tanımındaki Güncelleme, Sanayiye Nefes Aldıracak”

Ekonomide Türkiye’nin dört büyük avantajı var

Enflasyon 44 Ayın En Düşük Seviyesinde: Fiyat İstikrarı Güçleniyor

2025’in İlk Yarısında İhracatta Rekor Artış: Yıllık 267 Milyar Dolara Ulaşıldı

Merkez Bankası’ndan Sürpriz Faiz İndirimi: Politika Faizi %43’e Çekildi

Temmuz 2025 Zamlı Maaşlar Açıklandı: Emekliye %16,67, Memura %15,57 Zam!

Haziran Enflasyonu Açıklandı! 43 Ayın En Düşük Seviyesi

Sağlık Bakanı Memişoğlu İstanbul’da: 335 Milyarlık Sağlık Yatırımı ve Dev Projeleri Açıkladı

Muğla’da Sağlık Skandalı: 11 Diyaliz Cihazı 2,5 Yıl Depoda Bekletildi

Eskişehir’de “Her Yaşta Aktif, Her Yaşta Güçlü” Programı Başlatıldı

Yaz Aylarında Kanser Hastaları İçin Hayati Uyarı: Beslenmenize Dikkat Edin!

"Grup Elemanıyız, Görmezden Gelinmeyelim": ASM Çalışanları Güvenceli Gelecek İstiyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde hemşirelere hukuksuz uygulama

Eskişehir’de Anne ve Bebek Sağlığına Örnek Dokunuş

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Kadın Sağlığına Destek: Ücretsiz HPV Aşısı Başvuruları Başladı

Şanlıurfa’da Sağlıkta Şiddet: Doktor ve Güvenlik Görevlisi Bıçaklandı!

“Ücretsiz İzin Haktır, Keyfi Engellenemez!”