• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

TÜRSAB Başkan Adayı Hacıalioğlu’ndan Sert Çıkış

TÜRSAB Başkan Adayı M. Nezih Hacıalioğlu, mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya’nın “adil seçim” söylemlerine tepki gösterdi. Hacıalioğlu, basın açıklamasında TÜRSAB imkânlarının seçim propagandasında kullanıldığını söyledi.

TURİZM 14.10.2025 10:28:00 0
TÜRSAB Başkan Adayı Hacıalioğlu’ndan Sert Çıkış

Mustafa SARIİPEK
TÜRSAB Başkan Adayı M. Nezih Hacıalioğlu, mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya’nın “adil seçim” söylemlerine tepki gösterdi. Hacıalioğlu, basın açıklamasında TÜRSAB imkânlarının seçim propagandasında kullanıldığını ve sürecin şeffaflıktan uzak olduğunu öne sürdü.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı M. Nezih Hacıalioğlu, mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya’nın 11 Ekim 2025’teki Bölge Temsil Kurulu (BTK) mazbata töreninde yaptığı “seçimler adil geçti” açıklamasına sert yanıt verdi. Hacıalioğlu, Bağlıkaya’nın söylemleriyle eylemlerinin çeliştiğini belirterek, “TÜRSAB’ın imkânları seçim kampanyasında kullanılıyor. Bu kadar kaynak gösterişli etkinliklere ayrılırken, üyelerin ulaşım ve konaklamasının hâlâ karşılanmaması kabul edilemez” dedi.

Antalya BTK seçimlerine de değinen Hacıalioğlu, sürecin şaibeli olduğunu savundu: “Sandık müşahitlerine görev verilmemesi hukuki süreci doğurmuştur. Buna rağmen ‘seçimler tescil edildi’ demek hukuku hiçe saymaktır. Sayın Bağlıkaya’yı daha aklıselim bir tutum benimsemeye davet ediyorum.”

 

YÜZDE 16,48’LİK SEÇMEN KATILIMINI “ZAFER” DEĞİL

Katılım oranlarına ilişkin değerlendirmede de bulunan Hacıalioğlu, Bağlıkaya’nın yüzde 16,48’lik seçmen katılımını “zafer” olarak nitelendirmesini eleştirerek, “Bu oran başarı değil, başarısızlıktır. TÜRSAB üyeleri manipülasyonun farkında” diye konuştu.

Hacıalioğlu, son olarak birlik üyelerini 22-23 Kasım tarihlerinde WOW İstanbul Convention Center’da yapılacak 26. TÜRSAB Genel Kurulu’na davet etti: “TÜRSAB artık ayrıştırıcı değil, birleştirici bir anlayışla yönetilmelidir. Değişim zamanı geldi.”

 ‘TÜRSAB’IN İMKANLARIYLA SEÇİM PROPAGANDASI YAPILIYOR?’

Hacıalioğlu, Bağlıkaya'nın seçim sürecini “adil ve şeffaf” olarak tanımlamasını eleştirerek, “Mevcut Başkan, TÜRSAB’ın imkânlarını kullanarak “değerlendirme toplantısı” adı altında açıkça seçim çalışmaları yürütmektedir. “Seçimlerin adil bir ortamda yapıldığı” yönündeki ifadeleri, eylemleriyle çelişmektedir. Bu, Bağlıkaya’nın ilk söylem-eylem çelişkisi değildir; geçmişte de benzer gaflarına ve tutarsız açıklamalarına şahit olduk. Bölge Temsil Kurulu mazbata töreninde pahalı prodüksiyon, kameralar, şatafatlı yemekler ve Türkiye’nin dört bir yanından BTK yöneticilerinin taşınması için harcanan kaynaklar ortadadır. Bu kadar harcama yapılabiliyorken, Genel Kurul’da üyelerin ulaşım ve konaklamasının karşılanması yönündeki Genel Kurul kararına hâlâ direnilmesini anlamak mümkün değildir. Sadece son bir ayda yapılan bu gösterişli organizasyonlara ayrılan bütçeyle, 22-23 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Genel Kurul’a Anadolu’daki tüm üyelerin ulaşımı ve konaklaması rahatlıkla sağlanabilirdi. Bunu herkes bilmektedir.” şeklinde konuştu.

 

‘ANTALYA BTK SEÇİMLERİN TESCİL EDİLDİĞİNİ SÖYLEMEK, HUKUKU HİÇE SAYMAKTIR’

Hacıalioğlu ayrıca Antalya Bölge Temsil kurulu sırasında yaşanan olaylarla ilgili de ilk kez konuştu: “Mevcut Başkan Antalya seçimindeki olayları ima ederek, sanki tek taraflı bir taşkınlık yaşanmış ve “kaybeden taraf hazımsızlık gösteriyor” şeklindeki ifadeleri, gerçeği yansıtmamaktadır. Antalya seçiminde sandık müşahitlerinin görev yapmasına izin verilmeyerek kurulan sistem hakkında hukuki süreç devam etmektedir. Seçim baştan sona şaibelidir. Kendisi de bunu çok iyi bilmektedir. Her platformda ifade ettiğim gibi, ortada bir çatışma ortamı var. Bu çatışma ortamının müsebbibi bizzat Firuz Bağlıkaya’dır. Yaşanan nahoş olayları biz unutturmaya ve gerilimi düşürmeye çalışırken başkanın tavrı hem ulusal basında hem turizm medyasında kaybeden tarafı itibarsızlaştırmaya yönelik çirkin bir çabadır. Karalama kampanyası yaparak tansiyonu yükseltmeye, çatışma ortamını artırmaya çalışmaktadır. Hal böyleyken, “seçimlerin tescil edildiğini” söyleme cüretinde bulunmak, hukuku hiçe saymaktır. Sayın Bağlıkaya’yı, TÜRSAB Başkanlığı makamına yakışır şekilde daha aklıselim, daha hukuki ve daha seviyeli bir üslup benimsemeye davet ediyorum. Bizler yönetime geldiğimizde bu çatışma ortamını yok edeceğiz.”

 

‘MANİPÜLASYON YAPMAYIN, TÜRSAB ÜYELERİ HER ŞEYİN FARKINDA’

Hacıalioğlu, bölge seçim sonuçlarına da değinerek, Bağlıkaya'nın düşük katılım oranını “zafer” olarak sunmasını eleştirdi.

“Birincisi İstanbul BTK seçimlerindeki yüzde 16,48'lik katılım oranını Bağlıkaya’nın ‘zafer’ olarak sunması, gerçekleri görmezden gelmektir. Öte yandan Ülkemizde genel seçimlerde dahi %80’in üzerinde katılım yaşanırken, TÜRSAB bölge seçimlerinde %36’lık bir katılımı “başarı” olarak ifade ettmek, akla ve matematiğe aykırıdır. Her yıl yaklaşık binlerce yeni acenta kuruluyorsa, elbette katılım sayısı artacaktır. Bu oran başarı değil, başarısızlıktır, basit bir aritmetik gerçektir. Ayrıca, TÜRSAB üyelerinin zeki ve muhakeme gücü yüksek insanlardır. Lütfen manipülasyon yapmayın, algıyla oynamaya çalışmayın. TÜRSAB üyeleri her şeyin farkında” ifadelerini kullandı.

 

‘26.TÜRSAB GENEL KURULU’NA DAVET EDİYORUM’

Hacıalioğlu, tüm üyeleri, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı için 26. TÜRSAB Genel Kurulu’na davet ederek şunları söyledi: “Bağlıkaya’nın son iki aydır sergilediği bu ayrıştırıcı tutumun sonuna gelinmiştir. TÜRSAB Başkanlığı, ayrıştıran ve kayıran bir anlayışla değil; birleştiren, kucaklayan bir vizyonla yapılmalıdır. Değişim için hep birlikte hareket etme zamanı. Kırk gün sabır istiyorum ve 24 Kasım sabahı, tüm üyeleri kucaklayan, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Sektördeki tüm sorunların çözülmesi her acentanın söz sahibi olacağı bir yapının oluşturulması için hep birlikte çalışacağız. TÜRSAB, şeffaf, sonuç odaklı, güçlü ve dinamik bir geleceğe taşınacaktır. Tüm meslektaşlarımızı 22-23 Kasım tarihlerinde WOW İstanbul Convention Center’daki 26.TÜRSAB Genel Kurulu’na davet ediyorum.”


Avrupa'da boykot büyüyor

COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Bisikletin dünya markası Haziran’da Marmaris’te

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

EGİAD’dan ekonomik güvenlik için sahaya inen araştırma hamlesi

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. Yıl Vizyonu

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor