• BIST 100

    16165,11%-2,54
  • DOLAR

    43,96% 0,06
  • EURO

    51,47% -0,92
  • GRAM ALTIN

    7614,50% 2,41
  • Ç. ALTIN

    12207,57% -2,55

Ümit Özdağ’dan Sert Mesajlar: “Türkiye 2. Bölücü Açılım Sürecine Sürükleniyor”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KKTC’den Irak’taki Türkmenlere, iç güvenlikten Öcalan Komisyonu’na kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunarak hükümete sert eleştiriler yöneltti.

GÜNDEM 20.11.2025 15:06:00 0
Ümit Özdağ’dan Sert Mesajlar: “Türkiye 2. Bölücü Açılım Sürecine Sürükleniyor”

Ümit Özdağ’dan Gündemi Sarsan Açıklamalar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin haftalık basın toplantısında Türkiye’nin iç ve dış politikasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. KKTC’nin 42. kuruluş yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Özdağ, Kıbrıs meselesinden ulusal güvenliğe, organize suç raporlarından Öcalan Komisyonu’na kadar pek çok başlıkta hükümeti eleştirdi.

“KKTC’nin Güvenliği Tehlikeye Atıldı”

Kıbrıs Türk halkının tarihi mücadelesini anarak sözlerine başlayan Özdağ, AK Parti hükümetlerinin yıllar içinde attığı adımların KKTC’nin egemenliğini zayıflattığını savundu. Özdağ, ABD, İsrail, Fransa ve İngiltere’nin Güney Kıbrıs’ta art arda kurduğu askeri üslerin, Türkiye ve KKTC’ye yönelik açık bir mesaj olduğunu belirtti.
Özdağ, “Mavi Vatan unutuldu, KKTC kaderine terk edildi” diyerek hükümetin tutumunu eleştirdi.

“Türkiye Organize Suçlarda Dünyada İlk 10’da”

İstanbul’da gıda zehirlenmesi sonucu bir ailenin hayatını kaybetmesi ve Şanlıurfa’da 15 yaşındaki bir çocuğun işkenceyle öldürülmesi olaylarına dikkat çeken Özdağ, Türkiye’nin güvenlik ortamının ağır biçimde bozulduğunu söyledi.
2025 Küresel Organize Suç Endeksi’ne işaret eden Özdağ, Türkiye’nin 193 ülke arasında 10. sırada yer almasının “toplumsal çöküşün göstergesi” olduğunu ifade etti.

Irak Türkmenlerine Yapılan Baskılar ve Sessizlik Eleştirisi

Irak seçimlerinde Türkmenlerin yalnızca dört milletvekili çıkarabilmesini “tarihi bir gerileme” olarak nitelendiren Özdağ, AK Parti hükümetinin Türkmenlere yönelik saldırılar karşısındaki tutumunu “kör ve sağır kalmak” şeklinde değerlendirdi.
Özdağ, “AKP’nin etnik ve mezhepçi politikaları Türkmen birliğini dağıttı” dedi.

“2. Bölücü Açılım Başladı”

Konuşmasının en dikkat çeken bölümünde Özdağ, TBMM’de kurulan Öcalan Komisyonu üzerinden hükümete ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sert eleştiriler yöneltti.
Komisyon toplantılarının halka kapalı, fakat PKK’nın siyasi uzantılarına açık olduğunu belirten Özdağ, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve MİT Başkanı’nın güvenlik sunumlarının bu komisyona yapılmasını “devlet ciddiyetsizliği” olarak niteledi.

Özdağ, “Bu süreç PKK ve Öcalan’a mağlubiyet sürecidir. Türk Milleti bunun hesabını sandıkta soracak” ifadelerini kullandı.

“Öcalan Serbest Bırakılacak Planı Hazırlanıyor” İddiası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın açıklamalarını hatırlatan Özdağ, Öcalan’ın “umut hakkı” çerçevesinde serbest bırakılmasının planlandığını, hatta yeni bir parti kurup başına geçmesi için hazırlık yapıldığını iddia etti.

“Öcalan da serbest kalacak, Demirtaş da… Planlama tamam, mesele halka nasıl anlatılacağıdır.”
sözleriyle dikkat çekti.

“TBMM’yi Öcalan’ın Ayağına Göndermeyin” Uyarısı

Komisyon üyelerini uyaran Özdağ, milletvekillerinin İmralı’ya gitmesinin “Türkiye’nin sembolik mağlubiyeti” olarak kullanılacağını vurguladı.

“Türkiye Çok Uluslu Federasyona Sürükleniyor”

ABD’nin bölgede kurduğu üslerden Zengezur Koridoru’na, Suriye’nin federatif yapıya sürüklenmesine kadar geniş bir tablo çizen Özdağ, Türkiye’nin de benzer bir modele zorlandığını ifade etti.

“Atatürk’ün kurduğu milli devlet yerine çok uluslu federasyon dayatılıyor. Türk halkı buna razı olmayacak.”

“Zafer Partisi Milli Müdafaanın Merkezidir”

14 Kasım’da şehit olan askerleri anan Özdağ, sözlerini şu çağrıyla tamamladı:
“Laik, üniter, ulus devletimizi korumak için tüm halkımızı ortak mücadeleye davet ediyoruz. Parolamız Zafer!”

 


Avrupa'da boykot büyüyor

COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Bisikletin dünya markası Haziran’da Marmaris’te

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Yaratıcı yıkımı fırsata çeviren şehir İzmir olacak

EGİAD’da “CIO Gibi Düşünmek” Paneli

EGİAD’dan küresel dönüşüme stratejik bakış

Benzine yeni zam yolda

EGİAD’dan ekonomik güvenlik için sahaya inen araştırma hamlesi

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. Yıl Vizyonu

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

Serkan Tecirli için adalet çağrısı

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi