BİLGEHAN BİLGE


ALTIN KÜPE

İstanbula yeni yerleşmiştik. İstanbulun insan gibi yaşanabilir nadir semtlerinden birisine yerleştik.


 İstanbula yeni yerleşmiştik. İstanbulun insan gibi yaşanabilir nadir semtlerinden birisine yerleştik. Yerleştiğimiz mahallede üst düzey devlet memurlarının lojmanları var. Hakimler, savcılar, MİT görevlileri vs. Ve biz de hanım nedeni ile o lojmanlardan birisinde yaşıyoruz. Küçük kızımız ilkokul birinci sınıf çağlarında ve yeni bir okulda eğitimine devam edecek.

 Evimize elli metre mesafede küçük ama eski tarihlerde iyi isim yapmış bir devlet ilkokulu var. Oraya kaydettireceğiz. Niyetimiz o. Sonra bir duyduk ki! O okulda görevli bir öğretmen eşimin mesai arkadaşının kızına "altın küpe" hediye etmiş. Kız çocuğu. Daha 6-7 yaşlarında. Kulağı bile delik değil. Çocuğun babası bu durumu okul yönetimine bildirmiş. Daha doğrusu şikayet etmiş. "Yapacak bir şey yok." cevabını alınca kızını o okuldan alıp yakınlardaki özel bir okula kaydettirmiş. Ve biz de öyle yapmak zorunda kaldık. İmkanımız vardı dibimizdeki devletimize ait okul yerine ciddi bir bütçe ayırıp özel bir okula gönderdik. 

O öğretmen yani küçük kız çocuğuna altın küpe hediye eden o öğretmenin branşını ve o küpeyi neden hediye ettiğini anlatmayacağım. Anlayan anlamıştır zaten. Okul yönetiminin neden sessiz kaldığına gelince. O adam Fetullah Gülen camiası mensubu olmaktan yurt dışına kaçtı çok sonra. Anladınız değil mi? Fetullah öldü ama ruhu ve mirası aramızda ve devletin en kilit noktalarında iş başında. Altın küpe benzeri olaylar ile Atatürkçü, milliyetçi milyonlarca aileyi devletten soğutup özel okullara yönlendirdiler. Servet transferi yaptılar. Çünkü o özel okullar da onlarındı. Şimdi yine iş başındalar. Proje okul öyle mi? Siz şuna "proje milli eğitim" desenize yahu. Nerede ise çeyrek yüzyıldır biz bu emperyalist proje içinde değil miyiz? Bu da benden size altın küpe olsun.

Muğla’ya 502 Milyonluk Dev Yatırım

Muğla’da Doğa ve Kültüre Çifte Darbe

Tarım ve Gıdada Etik Duruş Antalya’da Masaya Yatırıldı

Eskişehir’de Espark Çevresinde Trafik Düzenlemesi Başlıyor

Muğla Büyükşehir’den Minik Tadımcılara Zeytinyağı Eğitimi

CHP’li Rahmi Çınar’dan Kent Berberi Eleştirilerine Yanıt: “Halktan Yana Olmaktan Asla Vazgeçmeyeceğiz”

İYİ Parti’den Borç Yapılandırma Teklifi

Cumhuriyetimizin 102. Yılını Muğla’da Coşkuyla Kutladık

Bir Ulusun Mucizesi: Türkiye Cumhuriyeti 102 Yaşında

Yeni Yönetmelikle Suya Hayat Verilecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4