Cafer Güneş, 1954'te Kırşehir'in ilçe yapılmasından kayyum uygulamalarına uzanan süreci eleştirdi: "Hukukun üstünlüğünü değil, güç üstünlüğünü benimsiyorsunuz."
Saadet Partisi Genel Sekreteri ve 20. Dönem Kırşehir Milletvekili Cafer Güneş, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin güncel siyasi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güneş, 20 Temmuz'un hem Türkiye hem de Saadet Partisi için tarihi öneme sahip 3 ayrı olayı barındırdığına dikkat çekti.
Cafer Güneş, 20 Temmuz 1954'te Kırşehir'in, Demokrat Parti tarafından siyasi sebeplerle il statüsünden düşürülerek Nevşehir'e bağlandığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Osman Bölükbaşı'nın partisine destek veren Kırşehir, iktidar tarafından cezalandırıldı. Bugün de aynı zihniyet, belediyelere kayyum atayarak devam ediyor. 71 yıl önce hukuksuzlukla başlayan bu sürecin, bugün de farklı şekillerde sürdüğünü üzülerek görüyoruz. Hukuk yine çiğneniyor, adalet yine rafa kaldırılıyor."
Güneş, seçimle iş başına gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden alınmasını örnek vererek, hukukun iktidarın gücüne göre şekillendirildiğini savundu. Güneş, "YSK'nın onayladığı bir aday seçim kazandığı halde görevden alınıyor. Bu durum güveni ve huzuru yok eder, devletin adaletine olan inancı zedeler" dedi.
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümüne de değinen Güneş, dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ın harekattaki kritik rolünü hatırlattı. "Milli Görüş demek, gereği yapılmadan geri dönmemektir" diyen Güneş, iktidarı dış güçlere güvenerek Kıbrıs'ı riske atmakla eleştirdi:
"Avrupa Birliği'ne güvenmeyin, ABD'ye umut bağlamayın. Emperyalist güçler Kıbrıs konusunda samimi değil. Diyaloğa ve istişareye açık olun. Yoksa Kıbrıs elimizden gidecek."
Konuşmasının sonunda Saadet Partisi'nin köklü geçmişine vurgu yapan Güneş, partilerinin yalnızca bir siyasi oluşum değil, 56 yıllık bir düşünce sistemi olduğunu ifade etti:
"Milli Görüş varsa; huzur, adalet ve kalkınma vardır. Bu ülkenin bütünleşmeye ve çözüm odaklı siyasete ihtiyacı var. Türkiye'nin sorunlarına gerçek çözüm Milli Görüş'tedir."