• BIST 100

    10138,93%0,31
  • DOLAR

    40,02% 0,11
  • EURO

    47,08% 0,53
  • GRAM ALTIN

    4282,80% -0,14
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,00

Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Merkezi yıllık yaklaşık 4 bin poliklinik hizmeti veriyor

Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Merkezi yıllık yaklaşık 4 bin poliklinik hizmeti veriyor

SAĞLIK 9.10.2023 15:33:00 0
Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Merkezi yıllık yaklaşık 4 bin poliklinik hizmeti veriyor

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde 4 yıl önce hizmet vermeye başlayan yanık merkezi, her yıl ortalama 500 ameliyat ve yaklaşık 4 bin poliklinik hizmeti sunuyor.

Kentte 2018'in Ekim ayında açılan Şehir Hastanesinin bünyesinde hizmete başlayan yanık merkezi, 8 servis yatağı, 4 yoğun bakım yatağı, tam teşekküllü 1 ameliyathanesi, 1 hidroterapi odası, 1 rehabilitasyon odası, 1 poliklinik odası ve pansuman odası ile hizmet veriyor. Yatan hastaların tedavisi bu konuda eğitim almış uzman hekim ve hemşirelerden oluşan bir ekip tarafından yürütülüyor.

Merkezde, yanık ile gelen tüm hastaların tedavisi için gerekli olan yöntemlerden ameliyat, greft (yama) ve pansuman yapılabiliyor. Gerekli görüldüğünde hastanede görevli diğer branş hekimleri, psikolog, diyetisyen ve sosyal hizmet uzmanından destek alınıyor. Hastaların yanık dereceleri, şiddeti, derinliği, genel sağlık durumu değerlendirilerek tıbbi tedaviler uygulanıyor.

Merkez, Eskişehir ve bölgenin yanı sıra Türkiye'nin bütün yanık merkezleri ile koordineli şekilde hastaların tedavisi için hizmet vermeye devam ediyor. Günün 24 saati gelinebilen merkezin açılmasından bu yana il dışına yanık vakası sevkleri azalırken birçok kentten komplike vakalara da merkezde müdahale ediliyor.

Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Operatör Doktor Bülent Çağlar Bilgin, AA muhabirine, merkezin 4'üncü faaliyet yılını bitirdiğini belirterek, kendisiyle birlikte 1 çocuk cerrahi uzmanı ve 17 hemşirenin görev yaptığını söyledi.

Merkezin yoğun bir çalışma dinamiği olduğunu kaydeden Bilgin, "Yıllık 500'ün üzerinde ameliyat, 700'e yakın yatışımız oluyor. Bunun yanında 4 bine yakın da poliklinik hastasına hizmet vermekteyiz. Bu sayımız, her geçen sene artıyor. Çevre iller dışında Türkiye'nin her yerinden hasta kabul ediyoruz. Özellikle yoğun bakımımız boş kalmıyor. Boş kaldığı an Türkiye'nin her yerinden hasta kabul edebiliyoruz." diye konuştu.

Merkezlerinin, yanık tedavilerinde son tedavi noktası olarak kabul edildiğini belirten Bilgin, "Yanık tedavileri için her türlü malzeme, alet, edevatımız mevcuttur. Yoğun bakım hastaları daha çok ağırlıklı. Tabii ağır hastalar, yanık oranları yüksek. Yandaş hastalıkları fazla olan hastalar. Uzun süreli tedavileri, yanık merkezinde yoğun bakım hastalarına uygulamaktayız. 4 yatağımız var hepsi de dolu." dedi.

- "Tedavilerde başarı oranları gayet yüksek"

Genç hastaların yanık tedavilerinde daha şanslı olduğunu fakat yandaş hastalığı ve yanık oranı yüzdesi yüksek olan hastaların tedavisinin biraz daha güçleştiğini aktaran Bilgin, şunları söyledi:

"Son teknolojiyi takip ediyoruz. Bunun yanında malzemelerin hepsi en son teknolojiyle gelen malzemeler. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tedavilerde başarı oranları gayet yüksek. 10 sene önceye göre baktığımızda başarı oranları çok yükselmeye başladı. Yüksek yanık oranları hastalarımızın tedavi oranları başarıyla devam ediyor. Bu durum genç hastalarda daha da artmaya başladı. Yanık merkezi yoğun bakımında sadece yanık doktoru ilgilenmiyor. Bunun yanında psikiyatri doktoru, yoğun bakım uzmanımız, fizik tedavi uzmanı ve bunların yanında beslenme desteği almaktayız. Multidisipliner bir tedavi uygulamaktayız. Bu şekilde hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgin, yanık ameliyatlarının genelde tek bir seansta biten normal cerrahi ameliyatlar gibi olmadığını bildirerek, sözlerini şöyle tamamladı: 
 

"5, 6,10 ameliyat hatta daha fazla ameliyat dahi olan hastalarımız oluyor. Bunlar da genelde iyileşme aşamasından sonra suni deri veya kendi vücudundan parça alarak deri nakli yapıyoruz. Genel durumları iyi oldukça da hastalar iyileştikçe de servise alıp ondan sonra taburcu işlemlerini yapıyoruz. Burası yanık merkezi olarak Eskişehir'in tek merkezi. Çevrede ise 4-5 ilde de yanık merkezi olmadığı için birebir hastalarla ilgileniyoruz. Türkiye'nin her yerinden hasta kabul ediyoruz. Bilecik, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar'dan da gelen hastalarımız oluyor ama bunun dışında Muğla, Antalya, Zonguldak'tan da sık hasta kabul ediyoruz."

Merkezde tedavi gören İdris Doğan Tuna da üşüme nedeniyle ayağına koyduğu sıcak su torbasının yanığa neden olduğunu söyledi. 
 

Tuna,"Sıcak su torbası ayağımı yaktı. O yüzden şu anda buradayım. Tedavi iyi, Allah'a şükür. Dün giriş yaptım. Sardılar, doktorlar ilgileniyor. Ben geçen sene de burada fizik tedavi gördüm. Allah devletimize zeval vermesin. 65 yaşındayım. Bundan 40 sene önceki hastaneleri de biliyoruz. Şimdiki hastaneleri de biliyoruz. Onun için şükretmek lazım." dedi.

Haber Kaynak : AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi Sonrası Net Mesaj: "Orta Doğu'da Barış İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymalı"

Tunus’un Kültürel Hafızası: Bardo Ulusal Müzesi Zamana Direnen Mirasıyla Yeniden Kapılarını Açtı

İran-İsrail Savaşında Güç Kimin Elinde?

İsrail'den İran'a Natanz Darbesi: Üst Düzey Komutanlar Öldü, Tahran Savaş Emri Verdi

Sakız Adası’nın Gözdesi Bella Cisterna’ya Turizmden Altın Taç!

Ahmet Davutoğlu’ndan Kerkük’e Anlamlı Ziyaret: “Unutmadık, Unutturmayacağız”

Elif Buse Doğan’dan Kendi Şarkılarına Samimi Bir Dokunuş: “Aşk Başımda Bela”ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

İrem Derici’den Yaza Duygusal Bir Merhaba: “Kabul” Yeniden Hayat Buldu!

Elif Buse Doğan’dan Kayahan’a Duygu Yüklü Saygı: “Atın Beni Denizlere” Yorumuyla Büyüledi

Melis Fis’ten BtcTurk Vadi’de Unutulmaz Konser!

Burak Kut’tan Müzikseverlere Sürpriz Single: “Dümenci” Yayında!

Simge’den Yazın Hit’i: “Mucize” Müzik Listelerini Sallıyor!

Elif Buse Doğan: "Hayal Ettiğimin Hep Bir Adım İlerisindeyim"

Simge Harbiye’de Büyüledi: Yeni Şarkısının Müjdesini Verdi…

maNga, Erdek’te 19 Mayıs Coşkusunu Dinleyici Rekoruyla Kutladı!

Ziynet Sali’den Kıbrıs’ta 19 Mayıs’a Özel Coşkulu Konser

Eskişehirspor, Tecrübeli Savunmacı Deniz Keskin’i Kadrosuna Kattı

Eskişehirspor'dan Yeni Transfer: Akın Akman Siyah-Kırmızılı Formada!

Trendyol Süper Lig 2025-2026 Sezonu Fikstür Çekimi Gerçekleştirildi

Eskişehirspor ile adidas Arasında Resmî Anlaşma! Yeni Sezon Formaları Yolda

Eskişehirli Sporcular, 19. Kazancı Dostluk Koşusu’nda Derece Yaptı

Erdin Uzer’den Eskişehirspor’a Veda: “Hayalimdi bu formayı giymek, tarif edilemez bir gururdu”

Anadolu Üniversitesi Futbol Şubesi Eskişehir Anadolu Spor’a Devredildi

Eskişehirspor'da beklenen imza geldi!

Fenerbahçe ve adidas’tan Tarihi İş Birliği: “Bu Şanlı Forma BizeEmanet”

Necati Önal'dan Veda Sinyali: "Duvar Yapıldıktan Sonra Duvarcı Unutulur"

Temmuz 2025 Zamlı Maaşlar Açıklandı: Emekliye %16,67, Memura %15,57 Zam!

Haziran Enflasyonu Açıklandı! 43 Ayın En Düşük Seviyesi

Venezuela İhraç Ürünleri Fuarı İstanbul’da Kapılarını Açtı

Manşetle Ekonomi Yönetmenin Bedeli: Yıllık 2 Trilyon Lira Faiz Ödemesi

Sanayi Üretiminde Artış, İşsizlikte Rekor Düşüş: Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Anneler Günü Alışverişlerine Dikkat! Tüketicilere Sahte Ürün ve Kampanya Uyarısı

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: “TÜİK Verileriyle Memur, Emekli ve İşçi Her Geçen Gün Fakirleşiyor”

Yurt İçi ÜFE Nisan 2025'te Yıllık %22,50, Aylık %2,76 Arttı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemeleri 3 Nisan’da Başlıyor

Özel Amaçlı Sağlık Raporlarında Yeni Dönem Başladı: İşlem Kodu, e-Nabız, Otomatik İade

Kurban Bayramı’nda Et Tüketiminde Bu Uyarılara Dikkat!

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Tütünle Mücadeleye Güçlü Destek

ESOGÜ Hastanesi’nde Şizofreni Farkındalığı: Dünya Şizofreni Günü'nde Etkinlik Düzenlendi

“İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” Kampanyasına İlk Haftada Yarım Milyondan Fazla Katılım

23 İlde 26 Merkezde Hiperbarik Oksijen Tedavisi: Binlerce Hasta Şifa Buldu

Yaşar Bildirici, Talasemi Önlenebilir!

Anahtar Parti'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk İstismarı İddiasına Sert Tepki: “İhmallerin Üstü Örtülmesin!”

Dünya Astım Günü'nde Öne Çıkan Tema: "İnhaler Tedavi Ne Kadar Doğru, O Kadar Etkili"

Aile Hekimi Kaydında Yeni Dönem: İkamet Adresine Göre Otomatik Aktarım Başlıyor