• BIST 100

    10229,49%1,07
  • DOLAR

    40,28% 0,09
  • EURO

    46,78% -0,28
  • GRAM ALTIN

    4307,06% -0,57
  • Ç. ALTIN

    6896,68% 0,26

"Lösemi Tedavisi Sırasında Evlenme Teklifi Alan Nehir Yurtsever, Kök Hücre Nakliyle Sağlığına Kavuştu"

Hastanede evlilik teklifi alan Nehir, kök hücresinden yapılan nakille sağlığına kavuştu

SAĞLIK 16.12.2024 12:13:00 0

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - İzmir'de lösemi teşhisi konduktan sonra hasta odasında aldığı sürpriz evlenme teklifiyle büyük mutluluk yaşayan 19 yaşındaki Nehir Yurtsever, kendi kök hücresinden yapılan kemik iliği naklinden sonra erkek arkadaşıyla nişanlandı.

Buca ilçesinde yaşayan Yurtsever'e nisanda yaşadığı sağlık sorunları sonrası başvurduğu hastanede lösemi teşhisi kondu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İMÜ) Medical Point Hastanesi'nde tedavisine başlanan genç kızın refakatçiliğini ise erkek arkadaşı 20 yaşındaki Emre Coşkun üstlendi.

Hastane odasında Coşkun'dan gelen sürpriz evlilik teklifi sayesinde büyük mutluluk yaşayan Nehir Yurtsever'e, ağustos ayında kendi kök hücresinden kemik iliği nakledildi.

Hastaneden taburcu edildikten sonra Emre Coşkun ile sürpriz bir törenle nişanlanan Yurtsever, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

- "Hiçbir zaman hasta olduğumu düşünmedim"

Nehir Yurtsever, AA muhabirine, hastane odasında dans ederken Coşkun'un kendisine bir anda evlenme teklifi ettiği anı hala unutamadığını ifade etti.

Özellikle nişanlısının hastane sürecinde kendisine büyük destek verdiğini anlatan Yurtsever, "Bu süreçte mutlu olmak çok önemli. Ben hiçbir zaman hasta olduğumu düşünmedim. Çünkü hastalığı kabullenmek istemedim. Umudunuzu kesmemeniz gerekiyor. Geleceği dair planlar yapmaya devam etmeniz gerekiyor." dedi.

Yurtsever, tedavi süreci boyunca bazı zamanlarda morali bozulsa da nişanlısının kendisine her zaman destek olduğunu ve moral verdiğini dile getirdi.

Coşkun'un evlilik teklifi gibi nişan törenini de sürpriz bir şekilde gerçekleştirdiğini anlatan Yurtsever, "Kuzenlerimle yemeğe çıkmıştık. O gün bana annemle beraber beyaz elbise almışlar. Emre 'Giyer misin? dedi. Ben de 'Sanki evleniyoruz gibi beyaz gelinlik almışsınız.' dedim. Sanki içime doğmuş gibi. Çok güzeldi, içimde kalmamış oldu. Çok şaşırdım. Ben başkaları doğum günü kutluyormuş gibi düşündüm sonra baktım ağaçlara Emre ve Nehir yazmışlardı." diye konuştu.

Yurtsever, geçen yıl Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü'nden mezun olduğunu, hastalığı nedeniyle üniversite sınavına giremediğini, hedefinin sınavlara girerek üniversite eğitimine başlamak olduğunu aktardı.

Hastalık sürecinde sevginin önemine değinen Yurtsever, şunları anlattı:

"Bu hayattaki en büyük şey aşk. Benim bu süreçte en çok tutunduğum şey buydu. Ben sevgisiz bir hayatın olduğunu düşünmüyorum. Emre bana hayatımı geri verdi diyebilirim. Emre sayesinde ben bugüne kadar geldim. Ben şanslıyım kendi kök hücremden yapılan kemik iliği nakliyle sağlığıma kavuştum. İnsanlar kemik iliği nakli dendiği zaman büyük bir olay gibi düşünüyor ama basit, herkes kök hücre bağışçısı olabilir. Sadece kan vererek bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz."

- "Ben de hayata Nehir sayesinde tutunuyorum"

Emre Coşkun ise Nehir'in yanında olabilmek için İstanbul'daki üniversitedeki eğitimini dondurduğunu ifade etti.

Sevdiği kızın hastalığını ilk öğrendiğinde onu kaybetme korkusu yaşadığını anlatan Coşkun, "Sağlığına kavuşma sürecinde her şey zor oldu. Yapamayacağımızı düşündük, çok fazla ağladık sızladık belki ama yaşadığımız anın kıymetini bildik. En sonunda kendi iliğinden yapılan nakille sağlığına kavuştu. Ben de hayata Nehir sayesinde tutunuyorum. Onun sayesinde güç alıyorum. Onun bu hastalığını yendiğini gördükçe günlük hayatımda daha dirençli oluyorum." diye konuştu.

Coşkun, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra evlenmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

İEÜ Medical Point Hastanesi Hematoloji ve Kök Hücre Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Seçkin Çağırgan da Yurtsever'e hızlı bir tedavi uyguladıklarını anlattı.

Uyguladıkları ilk kemoterapide olumlu yanıt aldıklarını belirten Çağırgan, "Düşük riskli olduğu için kendi kök hücrelerini kullanarak kök hücre nakli yapmaya karar verdik. Yüksek dozla kemoterapi uyguladıktan sonra topladığımız kemik iliklerini geri verdik. Ondan yeni bir kemik iliği oluşturduk. Naklin üzerinden 2,5 ay geçti. Kan değerleri güzel, iliği iyi çalışıyor." dedi.

 

Haber Kaynak : AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi Sonrası Net Mesaj: "Orta Doğu'da Barış İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymalı"

Tunus’un Kültürel Hafızası: Bardo Ulusal Müzesi Zamana Direnen Mirasıyla Yeniden Kapılarını Açtı

İran-İsrail Savaşında Güç Kimin Elinde?

İsrail'den İran'a Natanz Darbesi: Üst Düzey Komutanlar Öldü, Tahran Savaş Emri Verdi

Sakız Adası’nın Gözdesi Bella Cisterna’ya Turizmden Altın Taç!

Ahmet Davutoğlu’ndan Kerkük’e Anlamlı Ziyaret: “Unutmadık, Unutturmayacağız”

Elif Buse Doğan’dan Kendi Şarkılarına Samimi Bir Dokunuş: “Aşk Başımda Bela”ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

İrem Derici’den Yaza Duygusal Bir Merhaba: “Kabul” Yeniden Hayat Buldu!

Elif Buse Doğan’dan Kayahan’a Duygu Yüklü Saygı: “Atın Beni Denizlere” Yorumuyla Büyüledi

Melis Fis’ten BtcTurk Vadi’de Unutulmaz Konser!

Burak Kut’tan Müzikseverlere Sürpriz Single: “Dümenci” Yayında!

Simge’den Yazın Hit’i: “Mucize” Müzik Listelerini Sallıyor!

Elif Buse Doğan: "Hayal Ettiğimin Hep Bir Adım İlerisindeyim"

Simge Harbiye’de Büyüledi: Yeni Şarkısının Müjdesini Verdi…

maNga, Erdek’te 19 Mayıs Coşkusunu Dinleyici Rekoruyla Kutladı!

Ziynet Sali’den Kıbrıs’ta 19 Mayıs’a Özel Coşkulu Konser

2 Eylül Spor Kulübü'nden Yeni Sezon Öncesi Transfer Hamleleri

Sadullah Kabayel, Eskişehirspor’la Profesyonel Sözleşme İmzaladı

Yakup Demirci Eskişehirspor’da Kaldı! Sözleşme Yenilendi

Eskişehirspor’un TFF 3. Lig İlk Yarı Fikstürü Belli Oldu

Eskişehirspor, Tecrübeli Savunmacı Deniz Keskin’i Kadrosuna Kattı

Eskişehirspor'dan Yeni Transfer: Akın Akman Siyah-Kırmızılı Formada!

Trendyol Süper Lig 2025-2026 Sezonu Fikstür Çekimi Gerçekleştirildi

Eskişehirspor ile adidas Arasında Resmî Anlaşma! Yeni Sezon Formaları Yolda

Eskişehirli Sporcular, 19. Kazancı Dostluk Koşusu’nda Derece Yaptı

Erdin Uzer’den Eskişehirspor’a Veda: “Hayalimdi bu formayı giymek, tarif edilemez bir gururdu”

Temmuz 2025 Zamlı Maaşlar Açıklandı: Emekliye %16,67, Memura %15,57 Zam!

Haziran Enflasyonu Açıklandı! 43 Ayın En Düşük Seviyesi

Venezuela İhraç Ürünleri Fuarı İstanbul’da Kapılarını Açtı

Manşetle Ekonomi Yönetmenin Bedeli: Yıllık 2 Trilyon Lira Faiz Ödemesi

Sanayi Üretiminde Artış, İşsizlikte Rekor Düşüş: Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Anneler Günü Alışverişlerine Dikkat! Tüketicilere Sahte Ürün ve Kampanya Uyarısı

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: “TÜİK Verileriyle Memur, Emekli ve İşçi Her Geçen Gün Fakirleşiyor”

Yurt İçi ÜFE Nisan 2025'te Yıllık %22,50, Aylık %2,76 Arttı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemeleri 3 Nisan’da Başlıyor

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Günyüzü ve Sivrihisar’da Sağlık Hizmetlerini Yerinde İnceledi

Özel Amaçlı Sağlık Raporlarında Yeni Dönem Başladı: İşlem Kodu, e-Nabız, Otomatik İade

Kurban Bayramı’nda Et Tüketiminde Bu Uyarılara Dikkat!

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Tütünle Mücadeleye Güçlü Destek

ESOGÜ Hastanesi’nde Şizofreni Farkındalığı: Dünya Şizofreni Günü'nde Etkinlik Düzenlendi

“İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” Kampanyasına İlk Haftada Yarım Milyondan Fazla Katılım

23 İlde 26 Merkezde Hiperbarik Oksijen Tedavisi: Binlerce Hasta Şifa Buldu

Yaşar Bildirici, Talasemi Önlenebilir!

Anahtar Parti'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk İstismarı İddiasına Sert Tepki: “İhmallerin Üstü Örtülmesin!”

Dünya Astım Günü'nde Öne Çıkan Tema: "İnhaler Tedavi Ne Kadar Doğru, O Kadar Etkili"