• BIST 100

    10828,85%-1,37
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,87% -0,14
  • GRAM ALTIN

    5509,11% -0,80
  • Ç. ALTIN

    9174,99% -0,66

Zorlu-MEF Yetgen Öğretmen Eğitimi Programı'nın üçüncü dönemi başladı

Zorlu-MEF Yetgen Öğretmen Eğitimi Programı'nın üçüncü dönemi başladı

EKONOMİ 21.11.2025 16:04:07 0
Zorlu-MEF Yetgen Öğretmen Eğitimi Programı

İSTANBUL (AA) - Zorlu Holding'in Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında MEF Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı'nın üçüncü dönemi başladı.

Holding'den yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerin 21'inci yüzyılın dinamiklerine uyum sağlayarak öğrencilerine daha iyi rehberlik etmelerini hedefleyen programa 248 öğretmen ve öğretmen adayı katılım sağlayacak.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen eğitim programında, öğretmenlere dijital beceriler, yapay zeka ile eğitimde yenilik yaratma, girişimcilik ekosisteminde eğitim gibi konuların yanı sıra kariyer planlama ve temel eğitim teknolojileri konularında içerikler sunuluyor. Katılımcılar, bir öğrenme topluluğunun parçası olmanın yanı sıra etkileşimli bir ders ortamı deneyimleme imkanını da yakalıyor.

Programında, dijital becerilerin pekiştirilmesi, ileri teknoloji kullanımıyla yenilikçi çözümler üretilmesi ve etkili öğrenim yöntemlerinin uygulanması odağında yetkinliklerin geliştirilmesi önceliklendiriliyor. Ayrıca, katılımcıların girişimcilik ekosistemine dair farkındalıklarının artırılması ve eğitim alanında kendi projelerini geliştirme potansiyellerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Takım çalışmalarının arttırıldığı eğitim programında katılımcılara üzerinde çalışacakları projelerle sunum becerilerini pekiştirme fırsatı da sunuluyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanıyor.

- "Öğretmenlerin etki alanı büyürse toplumsal değişim ve dönüşüm de hızlanır"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Necmi Kavuşturan, nitelikli eğitimin ve yaşam boyu öğrenmenin sürdürülebilir bir yaşam için önemini vurguladı.

Kavuşturan, öğretmenlere yönelik geliştirilen programları uzun süredir desteklediklerini vurgulayarak, "Üçüncü dönemine başladığımız Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitim Programı'na öğretmen ve öğretmen adaylarının gösterdiği ilgi daha aydınlık yarınlar adına bizi umutlandırıyor. Öğretmenlerin yetkinlik odaklı bir eğitim programı etrafında bir araya gelerek kendilerini hem bireysel hem de mesleki anlamda geliştirirken aynı zamanda daha iyi bir gelecek için yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalar konusunda farkındalıklarını artırmaları çok kıymetli. Zorlu Holding olarak, öğretmenlerin etki alanı ne kadar büyürse toplumsal değişim ve dönüşümün de o oranda hızlanacağına ve daha iyi bir dünya hayaline o denli güçlü yaklaşacağımıza inanıyoruz." açıklamalarında bulundu.

- "Her bir öğrencinin hayatına dokunmalarını sağlıyoruz"

YetGen Programı'nın Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut da programın eğitim dünyasında devrim yaratma yolunda büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Erkut, "Bu program, öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve öğretmenliğe ara vermiş bireylerin, dijital ve girişimcilik becerilerini geliştirerek sadece kendi kariyerlerini değil, aynı zamanda öğrencilerine sunacakları katkıları da güçlendirmelerini sağlıyor. Katılımcılarımız, eğitimde teknolojiyi ve yeniliği kullanarak, öğrencilerine ilham verecek, onların potansiyellerini en üst düzeye çıkaracak yeni nesil öğretmenler olacaklar." ifadelerini kullandı.

Program sayesinde öğretmenlerin hem dijital çağın gerekliliklerine uygun beceriler kazanacaklarını hem de öğrencilerine en etkili öğretim yöntemlerini kazandırabileceklerine işaret eden Erkut, şöyle devam etti:

"Bu, sadece bireysel bir gelişim değil, aynı zamanda öğrencilerin eğitim yolculuklarına da büyük katkı sağlayacak bir dönüşüm. 8 hafta süresince katılımcılarımıza sunacağımız eğitimde lider ekibimiz, katılımcılarımızı yönlendirerek gelişimlerine destek olacak. Her bir liderimiz, katılımcılarına hem bilgi hem de ilham verecek, onların eğitimde fark yaratmalarını teşvik edecek. Katılımcılarımız, öğrencilerine sunacakları kazanımların farkında olarak dijital beceriler, girişimcilik ve teknolojiyi harmanlayarak geleceğin eğitimine yön verecekler. Destekçilerimiz MEF Üniversitesi ve Zorlu Holding'e , bu yolculukta bizimle oldukları ve eğitimdeki geleceği şekillendirme yolunda katkı sağladıkları için büyük teşekkürler. Onların desteğiyle, öğretmenlerimizin eğitimdeki etkisini daha da kalıcı hale getiriyor ve her bir öğrencinin hayatına dokunmalarını sağlıyoruz."

Haber Kaynak : AA

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Red Bull Pilotu Daniel Sanders, Dakar Rallisi 4. etapta 3. kez yarışı kazandı

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Eskişehirspor Evinde Fark Yarattı: Söke 1970 Spor’u 2-0 Mağlup Etti

Galatasaray Ajax Deplasmanında Tarih Yazdı: 3-0! Osimhen'den Hat-Trick Şovu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Ajax Deplasmanında!

Eskişehir’de Okullar Sporla Buluşuyor: 17 Halı Saha ve 13 Basketbol–Voleybol Sahası Öğrencilerin Hizmetinde

Eksim Enerji, 3000 çocuğa israfa karşı farkındalık eğitimi vermeyi hedefliyor

Aksa Enerji, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde performansını geliştirdi

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik tüketimi yılbaşı gecesinde rekor kırdı

Zorlu-MEF Yetgen Öğretmen Eğitimi Programı'nın üçüncü dönemi başladı

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

EGİFED’den Nazilli’de bölgesel iş birliği

Ergun: Enflasyon Vatandaşı Köşeye Sıkıştırdı

EGİAD ve İYTE’den İnovasyon Hamlesi

ETO Başkanı Metin Güler: “Enflasyonla mücadelede hedef tutarlılığı önemli”

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Sürdürülebilir Protein İçin MSD’den Güçlü Adım

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Afrika ile sağlıkta üretim iş birliğine hazır

Marmaris Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli MR Cihazı Hizmete Girdi

Doç. Dr. Nuri Yıldırım uyardı: Yumurtalık kistleri sessiz ilerliyor, kısırlık ve kanser riski yaratıyor

“Stres yönetimi, modern çağın en büyük tedavisidir”